SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Kategoria: sery topione

  • Ser Asadero Asadero Ser dodano: 29.10.2009

    Wygląd i konsystencja: Asadero to gładki, żółty ser z mocniejszym smakiem niż łagodny ser Queso Quesadilla. Ten ser jest idealny do pieczenia, ponieważ jego mocny smak nadaje charakteru i uatrakcyjni...

    Opis sera
  • Ser Bambolo Bambolo Ser dodano: 26.11.2010

    Pochodzenie: Ser Bambolo produkowany jest we Włoszech w Toskanii. Wygląd i konsystencja: Ser miękki o jasnej i gładkiej konsystencji i naturalnej skórce. Wytwarzany jest z mleka krowiego zmiesza...

    Opis sera
  • Ser Basiron Rosso Basiron Rosso Ser dodano: 14.04.2011

    Wygląd i konsystencjaBasiron Rosso to czerwona Gouda. Połączenie sera Gouda i  czerwonych pomidorów oraz włoskich ziół co daje charakterystyczny smak sera. Jego czerwony kolor wygląda świetnie na kana...

    Opis sera
  • Ser Bergkäse Fondue Bergkäse Fondue Ser dodano: 15.06.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser sprzedawany w kubkach o wadze 400g. Wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Jest to gotowy ser do fondue....

    Opis sera
  • Ser Cancoillotte Cancoillotte Ser dodano: 13.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Cancoillotte to ser topiony. Sprzedawany jest z reguły w opakowaniach ok. 200g. Ma kremową konsystencję w kolorze jasnożóltym. Wytwarzany z mleka krowiego. Smakuje dobrze na zimn...

    Opis sera
  • Chesdale Chives Cheese Chesdale Ser dodano: 28.10.2009

    Wygląd i konsystencja: Chesdale to ser pochodzący z Nowej Zelandii. Ta marka sera, jest wciąż produkowana i sprzedawana jako ser w plasterkach, pakowanych osobno. Może być w różnych wariacjach smako...

    Opis sera
  • Ser Creme Noblesse Creme Noblesse Ser dodano: 08.11.2009

    Komponenty i wytwarzanie: Kremowy niemiecki Butterkäse, topiony z jednym z pięciu fantastycznych składników: świeżymi ziołami, zielem angielskim, grzybami, szkockim łososiem lub świeżymi warzywami. M...

    Opis sera
  • Domowy ser parzony z kminkiem Domowy ser parzony z kminkiem Ser dodano: 06.10.2009

    Wygląd i konsystencja: żółty, szklisty z widocznymi ziarenkami kminku, miękki i lejący. Smak i zapach: Wyrazisty smak, aromat kminkowy, intensywny. Pochodzenie: Ser parzony z kminkiem rob...

    Opis sera
  • Ser Fondue Alsacienne Fondue Alsacienne Ser dodano: 14.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Fondue Alsacienne waży 200g, sprzedawany jest w plastikowych pudełkach, aby bezpośrednio podgrzać go w piekarniku, bądź kuchence mikrofalowej. Ser ma kremową konsystencję. Wy...

    Opis sera
  • Ser Gorgonzola Torta Gorgonzola Torta Ser dodano: 12.11.2009

    Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany przez Rising Sun jest to serek topiony mieszany z gruszką, z żurawiną i prażonymi orzechami laskowymi. Podawanie: Na świeży chleb, krakersy i laski selera. M...

    Opis sera
  • Ser Gourmandise With Kirsch Gourmandise With Kirsch Ser dodano: 05.11.2009

    Komponenty i wytwarzanie:Gourmandise With Kirsch to pyszny serek na pobudzenie apetytu. Gourmandise jest miękkim serkiem topionym wytwarzanym z mleka krowiego, w tym przypadku tematycznie połączony z ...

    Opis sera
  • Ser Gourmandise With Walnuts Gourmandise With Walnuts Ser dodano: 05.11.2009

    Wygląd i konsystencja:Ser Gourmandise With Walnuts jest miękki i kremowy.Komponenty i wytwarzanie:Świeży serek wytwarzany z mleka krowiego w połączeniu z mielonymi orzechami włoskimi.Podawanie:Stosowa...

    Opis sera
  • Ser Kajmak Kajmak Ser dodano: 22.11.2009

    Wygląd i konsystencja:W języku tureckim 'kajmak' oznacza śmietanę. Jest to ser o miękkim miąższu i półpłynnej teksturze.Komponenty i wytwarzanie:Kajmak wytwarzany jest z mleka owczego. Zagotowane i wr...

    Opis sera
  • www.foodsubs.com/Chesoft.html Kochkäse Ser dodano: 29.06.2011

    Pochodzenie i wytwarzanie:Kochkäse to miękki ser topiony uzyskiwany z mleka krowiego. Wytwarzany jest w Niemczech.Podawanie:Ser ten najczęściej podawany jest z krakersami lub żytnim pieczywem....

    Opis sera
  • Ser Kravasal Kravasal Ser dodano: 29.10.2009

    Wygląd i konsystencja:Kravasal to ser wędzony, topiony robiony według sprawdzonej, długoletniej receptury. Szeroka wiedza na temat technologii produkcji gwarantuje sprawdzoną, wysoką jakość produktu. ...

    Opis sera
  • Ser Landfrisch Concerto Landfrisch Concerto Ser dodano: 10.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Landfrisch Concer to ser topiony produkowany w opakowaniu 200g, które ma wymiary 122mm x 85mm x 35mm. Kremowy, łatwo się rozprowadza. Produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego...

    Opis sera
  • Landfrisch Rollino Landfrisch Rollino Ser dodano: 10.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Landfrisch Rollino - świeży, ser topiony. Produkowany w formie rolady w dwóch rozmiarach 115mm x 80mm x 50mm, 125g i 190mm x 145mm x 112mm, 750g. Ser ma bardzo kremową konsystenc...

    Opis sera
  • Nabiza    www.mundoquesos.com/search?q=Nabiza Nabiza Ser dodano: 14.09.2011

    Wygląd i konsystencja: ser półtwardy z mleka krowiego,jest podobny do sera Arzua-Ulloa.Tekstura sera krucha, cienka, nawet topliwa.w niektórych przypadkach tekstura prawie cieczy.Płaska powierzchnia s...

    Opis sera
  • Pavin   www.mundoquesos.com/search?q=Pavin Pavin Ser dodano: 26.11.2010

    Pochodzenie:Ser Pavin pochodzi z regionu Auvergne we Francji. Produkcja sera miała swój początek już w drugiej połowie XIV wieku.Wygląd i konsystencja:Pavin to ser miękki, ma kremową, gładką konsysten...

    Opis sera
  • Ser Prim Prim Ser dodano: 09.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Prim to ser topiony o kremowej konsystencji. Wykonany z mieszanki mleka koziego i krowiego (25%, 75%). Jest wykonany poprzez gotowanie mieszaniny mleka, śmietany, serwatki. Ciepł...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis