SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Kategoria: sery topione - sery inne

  • Ser Gorgonzola Torta Gorgonzola Torta Ser dodano: 12.11.2009

    Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany przez Rising Sun jest to serek topiony mieszany z gruszką, z żurawiną i prażonymi orzechami laskowymi. Podawanie: Na świeży chleb, krakersy i laski selera. M...

    Opis sera
  • Ser Kravasal Kravasal Ser dodano: 29.10.2009

    Wygląd i konsystencja:Kravasal to ser wędzony, topiony robiony według sprawdzonej, długoletniej receptury. Szeroka wiedza na temat technologii produkcji gwarantuje sprawdzoną, wysoką jakość produktu. ...

    Opis sera
  • Ser domowy smażony z kminkiem Ser domowy smażony z kminkiem, z czosnkiem, bez przypraw Ser dodano: 23.10.2009

    Wygląd i konsystencja:Ser domowy smażony z kminkiem, z czosnkiem, bez przypraw należy do grupy serów topionych, barwy żółtej, wyraźne ziarna kminku w masie. Ser barwy żółtej o różnym natężeniu Przyjmu...

    Opis sera
  • Ser topiony Topiony Ser dodano: 30.09.2009

    Główną przesłanką powstania serów topionych było dążenie do przedłużenia trwałości serów podpuszczkowych. Pierwowzorem sera topionego była szwajcarska potrawa narodowa „founde” otrzymywana poprzez ogr...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis