SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Kategoria: sery topione - sery owcze

  • Ser Asadero Asadero Ser dodano: 29.10.2009

    Wygląd i konsystencja: Asadero to gładki, żółty ser z mocniejszym smakiem niż łagodny ser Queso Quesadilla. Ten ser jest idealny do pieczenia, ponieważ jego mocny smak nadaje charakteru i uatrakcyjni...

    Opis sera
  • Ser Bambolo Bambolo Ser dodano: 26.11.2010

    Pochodzenie: Ser Bambolo produkowany jest we Włoszech w Toskanii. Wygląd i konsystencja: Ser miękki o jasnej i gładkiej konsystencji i naturalnej skórce. Wytwarzany jest z mleka krowiego zmiesza...

    Opis sera
  • Ser Kajmak Kajmak Ser dodano: 22.11.2009

    Wygląd i konsystencja:W języku tureckim 'kajmak' oznacza śmietanę. Jest to ser o miękkim miąższu i półpłynnej teksturze.Komponenty i wytwarzanie:Kajmak wytwarzany jest z mleka owczego. Zagotowane i wr...

    Opis sera
  • Ser Wołoski Wędzony Ser Wołoski Wędzony Ser dodano: 14.10.2009

    Wygląd Okrągły żółty placek, na zewnątrz od góry wzór „rozety” zależy od foremki. Gładka elastyczna skórka o barwie ciemno żółtej, na przekroju ser barwy kremowej. Kształt okrągły placek o wyglą...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis