SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Kategoria: sery białe

  • aberdeen crowdie Aberdeen Crowdie Ser dodano: 12.07.2010

    Wygląd i konsystencja:Aberdeen Crowdie to ser niedojrzewający, podobny do twarożku wiejskiego.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany w Anglii i Szkocji. Jest jedynym serem o minimalnej obróbce cieplnej ...

    Opis sera
  • Ser Acapella Acapella Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja: Acapella jest miękkim serem z mleka koziego. Ser występuje w różnych formach, takich jak: -Pyramid – w kształcie piramidy, suchy i jędrny, (około 7 uncji, czyli około 0,2 kg)...

    Opis sera
  • Ser Accasciato Accasciato Ser dodano: 26.10.2010

    Komponenty i wytwarzanieAccasciato to ser produkowany z mieszanki krowiego i owczego mleka na bazie wegatariańskiej podpuszczki. Ser jest wytwarzany od stycznia do późnej wiosny, ale bywa tez robiony ...

    Opis sera
  • Ser Ackawi Ackawi Ser dodano: 20.10.2009

    Wygląd i konsystencja:Ackawi to ser miękki, ma kruchą teksturę i biały kolor.Komponenty i wytwarzanie:Ser Ackawi jest serem z krowiego mleka, który jest bardzo popularny w większości z państw Bliskieg...

    Opis sera
  • Ser Adarga de Oro / Mancha Real Cheese Adarga de Oro / Mancha Real Cheese Ser dodano: 07.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Adarga de Oro / Mancha Real Cheese jest wytwarzany w kształcie koła podzielonego na sześc części. Dojrzewanie trwa 3 miesiące. Waży 180g.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany ...

    Opis sera
  • Ser Afuega'l Pitu Afuega'l Pitu Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Tradycyjny, niepasteryzowany, śwież ser z mleka krowiego. Ma kształt stożka, dyni bądź spłaszczonej gruszki. Skórka jest koloru od płowej żółci do głębokiej pomarańczy z meszkiem...

    Opis sera
  • Ser Agnelet Agnelet Ser dodano: 07.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Agnelet produkowany jest w departamencie Aveyron w Midi-Pyrénées. Wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Ma gładką strukturę i waży 150 gram. Sprzedawany jest w gl...

    Opis sera
  • Ser Agri Agri Ser dodano: 19.05.2010

    Wygląd i konsystencja:Ser Agri jest miękki bez otworów, koloru białego. Skorupa nie występuje w świeżym produkcie ale z wraz procesem starzenia się przybiera różne odcienie z żółtego na szary. Kształt...

    Opis sera
  • Ser Agri di Valtorta Agri di Valtorta Ser dodano: 26.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Agri di Valtorta wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, przy użyciu podpuszczki zwierzęcej. Ser ma delikatną konsystencję, jest w kształcie walca o wysokości 6-...

    Opis sera
  • Ser Anuzzi Ainuzzi Ser dodano: 06.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Ainuzzi wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego. Twaróg jest ręcznie modelowany na kształt małych zwierząt, a następnie wędzony. Ser ten wykonuje się wyłącznie na...

    Opis sera
  • Ser Algäuer Bergkäse Algäuer Bergkäse Ser dodano: 10.01.2011

    Wygląd i konsystencja:Algäuer Bergkäse to ser typu Emmentaler. Ser wytwarza sięz surowego krowiego mleka.Smak i zapach:Łagodny i aromatyczny wraz z okresem starzenia staje sie bardziej intensywny.Poch...

    Opis sera
  • Ser Alleghany Chevre Alleghany Chevre Ser dodano: 12.01.2010

    Komponenty i wytwarzanie:Alleghany Chevre jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. To ser świeży, jego produkcja zajmuje 3-4 dni.Posiada kruche tekstury...

    Opis sera
  • Ser Almadroc Almadroc Ser dodano: 13.05.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser z surowego mleka koziego. Almadroc jest to ser z tego samego sera czyli gotowy i dojrzały już  ser kozi zostaje starty, dodaje się do niego czosnek i w miarę potrzeby odpowie...

    Opis sera
  • Almette z bazylią Almette Ser dodano: 06.05.2011

    Serki Almette należą do grupy serków kremowo –twarogowych, to idealne połączenie naturalnej świeżości z najwyższą jakością składników. Serki Almette wyróżnia niepowtarzalna puszystość, a każde spotkan...

    Opis sera
  • Ser Almliesl Löffelkäse Almliesl Löffelkäse Ser dodano: 10.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Almliesl Löffelkäse wykonywany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Sprzedawany jest w opakowaniach po 200 gram. Ser ma ziarnistą konsystencję. Dostępny jest również ze szc...

    Opis sera
  • www.visitcyprus.com Aneri Ser dodano: 03.10.2009

    Wygląd i konsystencja:Pyszny ser o małej zawartości tłuszczu około 8%, wytwarzany z serwatki pozostałej po produkcji Halloumi. Suszony Anari otrzymywany po nasoleniu świeżego sera i wysuszeniu go na s...

    Opis sera
  • Ser Anevato Anevato Ser dodano: 15.11.2009

    Wygląd i konsystencja:Miękki, ziarnisty ser, w kolorze białym, z akcentem mlecznym i przyjemnym smakiem i aromatem, bez kształtu, skóry i otworów, zwykle spożywany łyżeczką. Posiada maksymalną wilgotn...

    Opis sera
  • Ser Annabella Annabella Ser dodano: 30.11.2009

    Wygląd i konsystencja: Ser o kremowej konsystencji wytwarezany w kształcie kwadratów o wadze 0.2kg.Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany z mleka krowiego.Smak i zapach: Mleczny smak lekko kwaśny.Po...

    Opis sera
  • Ser Anneau du Vic-Bilh Anneau du Vic-Bilh Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Ser Anneau du Vic-Bilh ma oryginalny kształt pierścienia o średnicy około 10 cm, z 2 centymetrowym otworem w środku, i wysokości 2 cm. Bardzo podobny do pączka z dziurką, i podob...

    Opis sera
  • Ser Anthoriro Anthoriro Ser dodano: 16.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Anthoriro to tradycyjny, niepasteryzowany, ser zwarowy. Występuje w różnych rozmiarach i kształtach, najczęściej w kształcie piłki i ściętego stożka. Ser ma biały, suchy, delikat...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis