SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Kategoria: sery białe - sery kozie

  • Ser Acapella Acapella Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja: Acapella jest miękkim serem z mleka koziego. Ser występuje w różnych formach, takich jak: -Pyramid – w kształcie piramidy, suchy i jędrny, (około 7 uncji, czyli około 0,2 kg)...

    Opis sera
  • Ser Ackawi Ackawi Ser dodano: 20.10.2009

    Wygląd i konsystencja:Ackawi to ser miękki, ma kruchą teksturę i biały kolor.Komponenty i wytwarzanie:Ser Ackawi jest serem z krowiego mleka, który jest bardzo popularny w większości z państw Bliskieg...

    Opis sera
  • Ser Agri Agri Ser dodano: 19.05.2010

    Wygląd i konsystencja:Ser Agri jest miękki bez otworów, koloru białego. Skorupa nie występuje w świeżym produkcie ale z wraz procesem starzenia się przybiera różne odcienie z żółtego na szary. Kształt...

    Opis sera
  • Ser Alleghany Chevre Alleghany Chevre Ser dodano: 12.01.2010

    Komponenty i wytwarzanie:Alleghany Chevre jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. To ser świeży, jego produkcja zajmuje 3-4 dni.Posiada kruche tekstury...

    Opis sera
  • Ser Almadroc Almadroc Ser dodano: 13.05.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser z surowego mleka koziego. Almadroc jest to ser z tego samego sera czyli gotowy i dojrzały już  ser kozi zostaje starty, dodaje się do niego czosnek i w miarę potrzeby odpowie...

    Opis sera
  • Ser Anneau du Vic-Bilh Anneau du Vic-Bilh Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Ser Anneau du Vic-Bilh ma oryginalny kształt pierścienia o średnicy około 10 cm, z 2 centymetrowym otworem w środku, i wysokości 2 cm. Bardzo podobny do pączka z dziurką, i podob...

    Opis sera
  • Ser Anthotiro Anthotiro Ser dodano: 27.10.2010

    Komponenty i wytwarzanie:Anthotiro jest tradycyjnym Greckim serem, wytwarzanym z mleka owczego z dodatkiem mleka i serwatki koziej.Smak i zapach:Jego nazwa "ser Kwiat"pochodzi od jego aromat...

    Opis sera
  • Ser Ardsallagh Ardsallagh Ser dodano: 16.05.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Ardsallagh wytwarzany jest ze świeżego mleka koziego. Jest to biały, półtwardy ser. Dojrzaly ser Ardsallagh jest twardy i może być tarty. Ma wtedy smak jak Parmezan.Ser jest ...

    Opis sera
  • Ser Baciodilatte Baciodilatte Ser dodano: 15.12.2009

    Wygląd i konsystencja:Baciodilatte to biały ser wytwarzany w kształcie kwadratu o wadze 250-350 gram. Skórka jest biała, kwiecista, a wnętrze kredowe.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka kozieg...

    Opis sera
  • Ser Bagel Bagel Ser dodano: 10.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Bagel to świeży serek produkowany z mleka koziego. Posiada miękkie kremowe tekstury o zabarwieniu śnieżnobiałym. Wytwarzany bez konserwantów. Waży 162 g.Smak i zapach:Świeży mlec...

    Opis sera
  • Ser Bakesey Meadow Bakesey Meadow Ser dodano: 20.01.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Bakesey Meadow wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka koziego przt użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Produkowany przez Debbie Mumford na osiedlu Sharpham w hrabstwie De...

    Opis sera
  • Ser Barre à Boulard Barre à Boulard Ser dodano: 07.12.2009

    Wygląd i konsystencja: Półmiękka tekstura otoczona naturalną skórką w kolorze kości słoniowej.Gęstą, elastyczną powierzchnie zaszczepiono drożdżami typu Candidum Geotrichum. Komponenty i wytwarza...

    Opis sera
  • Ser Basing Basing Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Ser jest lekko prasowany, wilgotny i dość kruchy. Zawartość tłuszczu - 45%.Komponenty i wytwarzanie:Nowoczesny, wiejski, niepasteryzowany, ekologiczny ser wytwarzany z mleka kozi...

    Opis sera
  • Ser Benabarre Benabarre Ser dodano: 02.10.2009

    Wygląd i konsystencja: Ser Benabarre występuje w czterech odmianach: Queso Benabarre posiada spleśniałą skórkę i łagodny smak, Queso Romero ma nieco przestarzałą skórkę, która jest objęta w rozma...

    Opis sera
  • Ser Bigoton Bigoton Ser dodano: 13.12.2010

    Wygląd i konsystencja:Ser Bigoton wytwarzany jest z koziego mleka. Produkowany od wiosny do jesieni w regionie Loiret. Ma delikatną konsystencję i dojrzewa tylko 2 tygodnie. Ma łagodny zapach i smak.W...

    Opis sera
  • Ser Blank Slate Blank Slate Ser dodano: 10.11.2009

    Komponenty i wytwarzanie: Ser wytwarzany w Seattle. Miękki, łagodny, wytwarzany z koziego mleka z dodatkiem miodu, koperku i szczypiorku lub z imbirem i migdałami. Podawanie: Stosowany do smarowa...

    Opis sera
  • Ser Bouchées d'amour Bouchées d'amour Ser dodano: 07.12.2009

    Wygląd i konsystencja: To małe, miękkie, sery świeże marynowane w oleju z nasion winogron z dodatkiem ziół, pomidorów, czosnku lub suszonego szczypiorku. Wytwarzane w małych kulkach o wadze 120 gram...

    Opis sera
  • Ser Boule de Quercy Boule de Quercy Ser dodano: 23.12.2009

    Wygląd i konsystencja:Boule de Quercy to biały kozi ser wytwarzany w kształcie małego kopczyka. Na wierzchu sera położone są listki dzikiej maliny.Smak i zapach:Boule de Quercy ma mleczny smak z cytry...

    Opis sera
  • źródło www.fromagerie-martin.com Boule Du Roves Ser dodano: 17.09.2009

    Smak i zapach: Niektórzy doszukują się w tym serze zapachów tymianku i rozmarynu, typowych dla regionu Morza Śródziemnego. Jego smak jest pełen ciepłych ziołowych aromatów z południa Francji. Poch...

    Opis sera
  • Ser Brinkburn Brinkburn Ser dodano: 04.05.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Brinkburn wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka koziego, przy pomocy podpuszczki wegetariańskiej. Jest to dojrzewający ser o aksamitnym wnętrzu i lekkiej konsystencji. Ser ...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis