SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Kategoria: sery białe - sery krowie

  • aberdeen crowdie Aberdeen Crowdie Ser dodano: 12.07.2010

    Wygląd i konsystencja:Aberdeen Crowdie to ser niedojrzewający, podobny do twarożku wiejskiego.Komponenty i wytwarzanie:Produkowany w Anglii i Szkocji. Jest jedynym serem o minimalnej obróbce cieplnej ...

    Opis sera
  • Ser Accasciato Accasciato Ser dodano: 26.10.2010

    Komponenty i wytwarzanieAccasciato to ser produkowany z mieszanki krowiego i owczego mleka na bazie wegatariańskiej podpuszczki. Ser jest wytwarzany od stycznia do późnej wiosny, ale bywa tez robiony ...

    Opis sera
  • Ser Afuega'l Pitu Afuega'l Pitu Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Tradycyjny, niepasteryzowany, śwież ser z mleka krowiego. Ma kształt stożka, dyni bądź spłaszczonej gruszki. Skórka jest koloru od płowej żółci do głębokiej pomarańczy z meszkiem...

    Opis sera
  • Ser Agri Agri Ser dodano: 19.05.2010

    Wygląd i konsystencja:Ser Agri jest miękki bez otworów, koloru białego. Skorupa nie występuje w świeżym produkcie ale z wraz procesem starzenia się przybiera różne odcienie z żółtego na szary. Kształt...

    Opis sera
  • Ser Agri di Valtorta Agri di Valtorta Ser dodano: 26.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Agri di Valtorta wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, przy użyciu podpuszczki zwierzęcej. Ser ma delikatną konsystencję, jest w kształcie walca o wysokości 6-...

    Opis sera
  • Ser Anuzzi Ainuzzi Ser dodano: 06.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Ainuzzi wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego. Twaróg jest ręcznie modelowany na kształt małych zwierząt, a następnie wędzony. Ser ten wykonuje się wyłącznie na...

    Opis sera
  • Ser Algäuer Bergkäse Algäuer Bergkäse Ser dodano: 10.01.2011

    Wygląd i konsystencja:Algäuer Bergkäse to ser typu Emmentaler. Ser wytwarza sięz surowego krowiego mleka.Smak i zapach:Łagodny i aromatyczny wraz z okresem starzenia staje sie bardziej intensywny.Poch...

    Opis sera
  • Almette z bazylią Almette Ser dodano: 06.05.2011

    Serki Almette należą do grupy serków kremowo –twarogowych, to idealne połączenie naturalnej świeżości z najwyższą jakością składników. Serki Almette wyróżnia niepowtarzalna puszystość, a każde spotkan...

    Opis sera
  • Ser Almliesl Löffelkäse Almliesl Löffelkäse Ser dodano: 10.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Almliesl Löffelkäse wykonywany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Sprzedawany jest w opakowaniach po 200 gram. Ser ma ziarnistą konsystencję. Dostępny jest również ze szc...

    Opis sera
  • Ser Annabella Annabella Ser dodano: 30.11.2009

    Wygląd i konsystencja: Ser o kremowej konsystencji wytwarezany w kształcie kwadratów o wadze 0.2kg.Komponenty i wytwarzanie: Wytwarzany z mleka krowiego.Smak i zapach: Mleczny smak lekko kwaśny.Po...

    Opis sera
  • Ser Anthoriro Anthoriro Ser dodano: 16.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Anthoriro to tradycyjny, niepasteryzowany, ser zwarowy. Występuje w różnych rozmiarach i kształtach, najczęściej w kształcie piłki i ściętego stożka. Ser ma biały, suchy, delikat...

    Opis sera
  • Ser Apetina Apetina Ser dodano: 06.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Apetina to nowa nazwa dla duńskich serów Feta. Przepisy UE ustanowili, że tylko Feta produkowana w Grecji będzie mogla mieć taką nazwę. Uzasadnienie jest takie, że grecka Fet...

    Opis sera
  • Ser Ardena Ardena Ser dodano: 12.11.2009

    Komponenty i wytwarzanie:Ser sałatkowy wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Zawiera 45% tł w suchej masie. Waży 150 g. Pochodzi z Danii. Przydatność do spożycia to 60 dni.Podawanie:Jest doskon...

    Opis sera
  • Ser Aristides Aristides Ser dodano: 20.11.2009

    Wygląd i konsystencja:Ser Aristides ma stałą konsystencję oraz świeży i kwaskowaty smak. Ser ma postać małych kostek w zalewie np. z ziołami.Komponenty i wytwarzanie:Aristides to świeży, solankowy ser...

    Opis sera
  • Ser Autun Autun Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Ten świeży ser ma drobną fakturę i wytwarzany jest z mleka krowiego. Ma miękką, białą masę serową i naturalną skórkę. Ser ma kształt wysokiego cylindra bądź stożka o wymiarach 5-...

    Opis sera
  • Ser Aveyronnais Aveyronnais Ser dodano: 16.10.2009

    Wygląd i konsystencja:L'Aveyronnais jest intensywnie pachnącym serem z masywu des regionu Causses. Zachwycający miękki ser z białą pleśnią ważący 250 gram. Dojrzewa 2 tygodnie. Produkowany jest tylk...

    Opis sera
  • Ser Bakers Bakers Ser dodano: 20.10.2009

    Wygląd i konsystencja: Bakers jest serem o łagodnym mlecznym smaku, białym kolorze i miękkiej teksturze. Ten rodzaj sera jest wykorzystywany głównie w pieczonych produktach spożywczych. Wygląda jak ...

    Opis sera
  • Ser Bandel Bandel Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Bandal to wędzony, niedojrzały ser z krowiego mleka o miękkiej i gąbczastej strukturze. Pochodzi z Indii, z portugalskiej kolonii o nazwie Bandel. Jest sprzedawany natychmiast po...

    Opis sera
  • Ser Barberey Barberey Ser dodano: 06.01.2010

    Wygląd i konsystencja: Barberey to miękki, kremowy serek otoczony naturalną skórkąKomponenty i wytwarzanie: Barberey produkowany jest z mleka krowiego, dojrzewanie trwa trzy tygodnie w jaskiniach.P...

    Opis sera
  • Ser Bebe di Sorrento Bebe di Sorrento Ser dodano: 13.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Bebe di Sorrento zwykle ma średnicę ok. 5-6cm, wysokość 10-12 cm i waży około 500g. Ser ma delikatną konsystencję. Wnętrze sera jest jasne. Produkowany z mleka krowiego. Jest...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis