SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Kategoria: sery pleśniowe - sery inne

  • Ser Aarey Aarey Ser dodano: 13.10.2009

    Komponenty i wytwarzanie:Aarey to rodzaj sera wytwarzanego z mleka bawolic. Jest serem podpuszczkowym, półtwardym, łagodnym o lekko orzechowym posmaku.Pochodzenie:Produkowany głównie w Indiach, pochod...

    Opis sera
  • Ser Africana Pecora Africana Pecora Ser dodano: 19.11.2009

    Wygląd i konsystencja:Africana Pecora to ser podobny w stylu do Pecorino z Włoch. Dojrzewa od 5 do 8 miesięcy.Smak i zapach:Jest ciężkim serem o smaku słonym. Ostry i aromatyczny.Podawanie:Nadaje sie ...

    Opis sera
  • Ser Aged Cashew Nut Aged Cashew Nut Ser dodano: 30.10.2009

    Wygląd i konsystencja:Ser Cashew jest złoty lub w jasnym kolorze. Jest to ser, który dojrzewa trzy miesiące. Jest zrobiony z organicznych orzechów nerkowca. Jest zwarty, ale i kremowy, twardszy, ale d...

    Opis sera
  • Ser Aiket Aiket Ser dodano: 23.10.2010

    Wygląd i konsystencja:Aiket to ser miękki, solankowy z delikantą pleśniową skórką. Produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego z podpuszczką wegetariańską. Ma słonawy i lekko gorzki smak. Tekstu...

    Opis sera
  • Ser Altenburger Ziegenkäse Altenburger Ziegenkäse Ser dodano: 20.10.2009

    Wygląd i konsystencja: Altenburger Ziegenkäse to ser typu Camembert, Bonn, wytwarzany z kombinacji mleka koziego i krowiego. Ser z nalotem białej pleśni. Ser Altenburger Ziegenkäse oznacza się zapach...

    Opis sera
  • Ser Bababloo Bababloo Ser dodano: 10.11.2009

    Wygląd i konsystencja: Wytwarzany w kształcie cylindrycznym. Ser pleśniowy dojrzewa w piwnicach od 90 dni do 6 miesięcy. Półmiękki w kolorze jasno żółtym z grubymi, poziomymi, ciemnoniebieskimi żyłka...

    Opis sera
  • Ser Barilotto Barilotto Ser dodano: 27.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Barilotto ma kształt beczułki o wymiarach 4 cm x 4 cm. Pokryty białą skórką. Wnętrze kremowe o zabarwieniu kości słoniowej.Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z mleka bawoleg...

    Opis sera
  • Ser Barkham Blue Barkham Blue Ser dodano: 20.10.2009

    Wygląd i konsystencja:Ma bardzo charakterystyczny wygląd. Waży 1,2 kg ,kształt elipsy okrągły, jest ujęty w atrakcyjne formy naturalne - dojrzałe rustykalne skórki. Dojrzewa od 8 do 10 tygodni. Ciemn...

    Opis sera
  • Ser Bavarian Blue Bavarian Blue Ser dodano: 12.01.2010

    Wygląd i konsystencja:Bavarian Blue to niebieski ser bawarski - pełnotłusty, miękki, kremowy, okryty delikatną białą skórką, podobną do zewnętrznej otoczki sera Camembert. Skórka jest jadalna. Bavaria...

    Opis sera
  • Ser Bergkäse Alt Bergkäse Alt Ser dodano: 03.01.2010

    Wygląd i konsystencja: Bergkäse Alt to górski ser dojrzewający przez 10 miesięcy. Dojrzewanie może być przedłużone o 4-6 miesiący. Wnętrze ma kruche z małymi dziurkami. Komponenty i wytwarzanie: ...

    Opis sera
  • Ser Bica de Queijo Bica de Queijo Ser dodano: 13.11.2009

    Komponenty i wytwarzanie:Bica de Queijo jest produkowany w Póvoa de Lanhoso w regionie Minho (północ Portugalii). Wytwarzany jest z mieszanki surowego mleka krowiego, koziego i owczego.Wygląd i konsys...

    Opis sera
  • Ser Blaak Blaak Ser dodano: 19.11.2009

    Wygląd i konsystencja: Posiada jadalną, czarną skórę utworzoną z warstwy popiołu. Popiół pomaga utrzymać kwasowość i wilgotność w czasie jego dojrzewania. Rezultatem tego jest ser w stylu włoskim, pó...

    Opis sera
  • Ser Blissful Buffalo Blissful Buffalo Ser dodano: 13.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Blissful Buffalo - ser o kształcie cylindrycznym o średnicy 13cm, wysokość 9cm, waga 1 kg. Skórka w kolorze beżowym. Wnętrze w kolorze kości słoniowej w widocznym przerostem nieb...

    Opis sera
  • Blu di Bufala    www.mundoquesos.com/Blu+di+Bufala Blu di Bufala Ser dodano: 08.04.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser Blu di Bufala jest kwardatowy o wymiarach 18 do 20 cm długości. Waży 3 funty. Naturalna skórka jest jasnoszara a wnętrze kremowe, pokryte niebieskimi żyłkami.Komponenty i wyt...

    Opis sera
  • Bonrus  źródło: www.mundoquesos.com Bonrus Ser dodano: 13.12.2009

    Wygląd i konsystencja:Bonrus nie jest tak dobrze znany jak jego kuzyn Robiola, ale jest równie miękki i soczysty. Dojrzewa od 21 do 30 dni. Jest serem o białych teksturach i pleśniowej,naturalnej sk...

    Opis sera
  • Ser Boschetto Boschetto Ser dodano: 24.10.2009

    Komponenty i wytwarzanie:Ser Boschetto wytworzony jest z dokładnej mieszanki pasteryzowanego mleka owczego i krowiego, z dodatkiem białych trufli, które nadają mu delikatną i aromatyczną słodycz mleka...

    Opis sera
  • Ser Branzi Branzi Ser dodano: 16.11.2009

    Wygląd i konsystencja: Kształt ma cylindryczny, lekko wklęsły. Wnętrze ma żółte, miękkie i elastyczne. Średnia masa 10-12kg. Komponenty i wytwarzanie: Produkowany z mleka krowiego z dodatkiem mle...

    Opis sera
  • Ser Briquette du Forez Briquette du Forez Ser dodano: 17.09.2009

    Wygląd i konsystencja:Skórka ma naturalny nalot białej pleśni, która w miarę upływu okresu dojrzewania staje się coraz grubsza.Komponenty i wytwarzanie:Briquette du Forez to francuski ser wytwarzany z...

    Opis sera
  • Brus Brus Ser dodano: 22.10.2009

    Wygląd i konsystencja: Jest to mieszanka innych serów z mleka krowiego i owczego oraz śmietany. Do sera dodaje sie także pieprz, nasiona, paprykę, czosnek i rozmaryn. Komponenty i wytwarzanie: Br...

    Opis sera
  • Ser Buelles Buelles Ser dodano: 16.12.2009

    Wygląd i konsystencja Ser Buelles jest znany jako Queso de la Chivita. Ser jest miękki, w cylindrycznym kształcie o białym wnętrzu, które staje się żółtawe po dodaniu w czasie produkcji mleka krowieg...

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis