SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Kategoria: sery żółte

  • Boulet de Cassel Boulet de Cassel Ser dodano: 30.09.2011

    Wygląd i konsystencja: jest to ser twardy, niegotowany,wciśnięty,z surowego mleka krowiego.Dojrzewa od 10 do 12 tygodni,w tym 8 tygodni w piwnicach,które są specjalnie badane pod względem wilgotności,...

    Opis sera
  • Cousteron   www.mundoquesos.com/search?q=Cousteron Cousteron Ser dodano: 26.09.2011

    Wygląd i konsystencja: Ser Cousteron jest z pasteryzowanego mleka krowiego z regionu Loary. Ser typu "Trappist" (klasztorny), półtwardy z ładną pomarańczową  i grubą skórką,przemywaną w czas...

    Opis sera
  • Los Tiemblos semicurado    www.mundoquesos.com Los Tiemblos semicurado Ser dodano: 15.09.2011

    Wygląd i konsystencja: ser półtwardy z mleka krowiego.Skórka naturalna.Struktura zwarta,gumowata,bez oczek.Zawartość tłuszczu:45%.Smak i zapach; w smaku jest kremowy,lekko słony,pachnie mlekiem z deli...

    Opis sera
  • Ser Tickler Tickler Ser dodano: 29.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ten ser jest jak "Cheddar" i jest wytwarzany z mleka krowiego i podpuszczki roślinnej.Ma twardą teksturę z oczami i sporadycznymi pęknięciami.Jest w kolorze bladożółtym...

    Opis sera
  • Isle of Mull Herbs     www.mundoquesos.com Isle of Mull Herbs Ser dodano: 28.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Jest to ser z surowego mleka krowiego i podpuszczki.Na początku procesu wytwarzania dodawane są świeże lokalne zioła,które nadają mu świeżej i delikatnej kruchości.Pokryty grubą ...

    Opis sera
  • Hittisau   www.mundoquesos.com/search?q=Hittisau Hittisau Ser dodano: 23.08.2011

    Wygląd i konsystencja:ser z mleka krowiego.Wytwarzany przez Sennerai Hittisau w pięknym lesie Bregenz w Austrii tuż przy granicy z Bawarią.Skorka jasna,tekstura zwarta z małymi oczkami.Podobny do Emen...

    Opis sera
  • Steirischer Bergkäse    www.cookipedia.co.uk Steirischer Bergkäse Ser dodano: 19.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser twardy w kształcie cylindrycznym. Cały ser waży 7kg, ale jest sprzedawany w mniejszych kawałkach. Wnętrze sera żółte z wieloma otworami małej i średniej wielkości. Wytwarzany...

    Opis sera
  • Ser St Brigid St Brigid Ser dodano: 19.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie bochenka chleba. Ma żółtą skórkę i żółte wnętrze z licznymi niewielkimi otworami. Waży ok. 3 kg. Wytwarzany z surowego mleka krowiego pochodzącego od krów rasy fr...

    Opis sera
  •  Ser Smoked Applewood Smoked Applewood Ser dodano: 18.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser dostępny w 250 gramowych kawałkach. Skórka w kolorze czerwonym, wnętrze jasnożółte. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Wędzony w lokalnej wędzarni przy pomocy drzew...

    Opis sera
  • Sappada     www.cookipedia.co.uk Sappada Ser dodano: 16.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser o kształcie cylindrycznym, średnicy 30cm, wysokość 9cm. Skórka jest miękka i gładka, wnętrze w kolorze żółtym z małymi oczkami.Wytwarzany z mleka krowiego o wysokiej zawartoś...

    Opis sera
  • Saint Stephen    www.cookipedia.co.uk Saint Stephen Ser dodano: 16.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Jest to mały ser o wadze 100g i ma kształt okręgu. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Jest to ser delikatny, występuje ze szczypi...

    Opis sera
  • Saint Jouvin    www.cookipedia.co.uk Saint Jouvin Ser dodano: 16.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser półtwardy ma okrągły kształ i waży 1,9kg. Skórka w kolorze pomarańczowym. Wnętrze jasnożółte z niewielkimi rozproszonymi otworami. Wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa w piw...

    Opis sera
  • Victor et Berthold   http://m.ourcheeses.com Victor et Berthold Ser dodano: 16.08.2011

    Wygląd i knsystencja: Victor et Berthold to rzemieślniczy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego poddanego obróbce termicznej.Do produkcji tego sera używa się mleka od jednego stada krów mlecznych.Do...

    Opis sera
  • Redesdale Redesdale Ser dodano: 12.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser sprzedawany w kawałkach 125g. Wnętrze zwarte w kolorze żółtym. Wytwarzany z pełnego mleka owczego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser ma aksamitną teksturę i orzeźwi...

    Opis sera
  • Red Devil Red Devil Ser dodano: 12.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser w kształcie cylindrycznym, waży ok. 3kg. Sprzedawany również w kawałkach 200g. Ma grubą, czerwoną skórkę pokrytą woskiem. Skórę tę jednak można łatwo usunąć. Wytwarzany z mle...

    Opis sera
  • Ser   Monnoir Monnoir Ser dodano: 12.08.2011

    Wygląd i konsystencja:ser z surowego mleka krowiego.Ma cylindryczny kształt o wadze od 6 do 8 kg.Skóra naturaln,szorstka, której kolor zmienia się w czasie dojrzewania.Tekstura sucha,jasnożółta,usiana...

    Opis sera
  • Pecorino dei Berici     www.ars-alimentaria.it Pecorino dei Berici Ser dodano: 11.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser o kształcie cylindrycznym, średnicy 14-18cm, wysokość 6-7cm, waży do 2kg. Jest miękki, gumowaty, wnętrze jasnożółte ze sporadycznymi i nieregularnymi oczkami. Skórka cienka. ...

    Opis sera
  • Ser Peccorini Veneto Pecorino Veneto Ser dodano: 11.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser o kształcie cylindrycznym, średnicy 22cm, wysokość 8cm, waży 2-2,5kg. Wnętrze sera białe do słomkowego w zależności od sezonu. Skórka cienka i twarda. Wytwarzany z mleka owcz...

    Opis sera
  • Pastorella del Cerreto di Sorano  Pastorella del Cerreto di Sorano Ser dodano: 11.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser ma okrągły kształt. Skórka w kolorze ceglanym, wnętrze żółte. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego.Mleko pasteryzowane w temperaturze 72 ° C, wlewa się do ko...

    Opis sera
  • Parkview Dambuster Parkview Dambuster Ser dodano: 11.08.2011

    Wygląd i konsystencja:Ser w stylu Cheddara o kształcie cylindrycznym. Waży 200g. Ma skórkę pokrytą ciemnym woskiem. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej....

    Opis sera

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis