Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 puszka konserwowej białej fasolki
  • 2 spore cebule
  • 4 pory ( tylko jasne części )
  • 25 dag białej kapusty
  • 6 szklanek warzywnego rosołu z kostki
  • 15 dag łagodnego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki margaryny
  • garść posiekanej zieleniny ( natka pietruszki, szczypiorek, koperek )
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 puszka konserwowej białej fasolki
  • 2 spore cebule
  • 4 pory ( tylko jasne części )
  • 25 dag białej kapusty
  • 6 szklanek warzywnego rosołu z kostki
  • 15 dag łagodnego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki margaryny
  • garść posiekanej zieleniny ( natka pietruszki, szczypiorek, koperek )
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebule i pory drobno poszatkować, podobnie jak kapustę. Cebule i pory zeszklić na maśle , dodać kapustę i chwilę dusić na małym ogniu, stale mieszając. Fasolę przetrzeć przez sito lub zmiksować razem z zalewą, dodać do jarzynek i zalać gorącym rosołem.

Dodać przetartą przez sito fasolę, doprawić do smaku ,doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut. Ser utrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do gotowej zupy razem ze śmietaną i posiekaną zieleniną. Podawać z rumianymi grzankami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze