Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 4 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony KwartettSer topiony KwartettSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego! po 100g najlepiej śmietankowe Hochland
  • 2 kostki jarzynowe lub drobiowe
  • garść warzywek pokrojonych (marchewka, pietruszka, seler)
  • garść zieleninki posiekanej (pietruszka lub koperek)
  • opakowanie makaronu - nitki
  • pieprz, sól, bazylia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony KwartettSer topiony KwartettSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego! po 100g najlepiej śmietankowe Hochland
  • 2 kostki jarzynowe lub drobiowe
  • garść warzywek pokrojonych (marchewka, pietruszka, seler)
  • garść zieleninki posiekanej (pietruszka lub koperek)
  • opakowanie makaronu - nitki
  • pieprz, sól, bazylia

Sposób przygotowania:

Bierzemy garnek ok. 3 l . 1/2 garnka napełniamy wodą – zagotowujemy i wrzucamy warzywka-gotujemy aż będą miękkie. Można wrzucić też troszkę kukurydzy czy papryki jeśli ktoś lubi :) Dodajemy kostki i ciut bazylii. Kiedy warzywka dochodzą, serki wrzucamy do miski dodajemy ze szklankę wody i miksujemy bądź rozbijamy trzepaczką. ( jak kto woli). Serki wlewamy do garnka i czekamy – jak tylko „ bulknie „ gotowe! Do miseczki wrzucamy niteczki makaronu, do tego zupka, ciut świeżo zmielonego pieprzu i zieleninka. Smacznego!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: