Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zrazy łososiowe w galarecie

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Na rozłożony płat łososia ułożyć najpierw starty ser, a na niego mieszankę jajeczną. Całość zawinąć w roladki i ułożyć na półmisku (musi być dość głęboki) i obsypać pokrojoną w kostkę, kolorową papryką.Przyozdobić wg uznania np. koperkiem i limonką. Przygotować wywar z rosołku drobiowego „Winiary” dodając do niego zalecaną na opakowaniu ilość żelatyny spożywczej i odstawić do wystygnięcia.

Przecedzić wywar przez sitko. Kiedy rosołek zaczyna tężeć zalać nasze roladki tak, aby nie były całe w galarecie, ale żeby galareta pozostała także na wystających częściach zrazików (co zapobiegnie zasychaniu mięsa ryby).

„Zrazy łososiowe w galarecie” to jeden z przebojów mojego stołu. Kuszą wyglądem i zachwycają smakiem. Łączą tradycyjne faszerowane jaja z nowoczesną forma podawania serów i ryb. Bardzo polecam jako zimną przystawkę.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: