Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • makaron kokardki,
  • mięso mielone-0,5 kg,
  • 3 pomidory,
  • 3 papryki,
  • śmietana,
  • ser żółtySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! 0,4 kg,
  • zioła prowansalskie,
  • 3 cebulki,
  • margaryna,
  • koncentrat pomidorowy,
  • sól,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • makaron kokardki,
  • mięso mielone-0,5 kg,
  • 3 pomidory,
  • 3 papryki,
  • śmietana,
  • ser żółtySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! 0,4 kg,
  • zioła prowansalskie,
  • 3 cebulki,
  • margaryna,
  • koncentrat pomidorowy,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy i wkładamy na spód wysmarowanego magraryną naczynia żarodpornego. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy dodajemy do tego mięso mielone i smażymy. Po paru minutach dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i dusimy przez 10 min.Gdy wyparuje trochę soku z warzyw dodajemy zioła prowansalskie i koncentrat by potrawa nabrała ładniejszego koloru. Solimy i pieprzymy według uznania.

Całość wykładamy do naczynia na makaron. Ser żółty zcieramy na tarce i mieszamy ze śmietana, wylewany na wierch naczynia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 45 minut, aż wierzchnia warstwa sera stanie sie chrupiąca.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze