Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zapiekanka z ryżu i bryndzy

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 25 dkg. ryżu,
  • 2 szklanki wody,
  • 3,5 dkg. tłuszczu,
  • 30 dkg. bryndzySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 jajka,
  • szczypiorek,
  • 10 dkg. śmietany,
  • 1 dkg. bułki tartej,
  • cukier,
  • pieprz i sól.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dkg. ryżu,
  • 2 szklanki wody,
  • 3,5 dkg. tłuszczu,
  • 30 dkg. bryndzySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 jajka,
  • szczypiorek,
  • 10 dkg. śmietany,
  • 1 dkg. bułki tartej,
  • cukier,
  • pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu .Bryndze utrzeć z jajkami, śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i przyprawami. Naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem. Przestudzony ryż i bryndzę przekładać w naczyniu warstwami lub razem wymieszać. Potrawę zapiec w piekarniku. Przed podaniem polać stopionym masłem lub sosem śmietanowym.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: