Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 4 szt dorszy,
  • 2 cebule - pokroić w pierścienie,
  • 2 ząbki czosnku - zmiażdżyć,
  • 8 szt ziemniaków,
  • 10 dkg sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • 2 jajka,
  • 100 g kwaśnej śmietany,
  • sól i pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • oliwa,
  • tarta bułka.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 szt dorszy,
  • 2 cebule - pokroić w pierścienie,
  • 2 ząbki czosnku - zmiażdżyć,
  • 8 szt ziemniaków,
  • 10 dkg sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • 2 jajka,
  • 100 g kwaśnej śmietany,
  • sól i pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • oliwa,
  • tarta bułka.

Sposób przygotowania:

Filety smażymy na złoto. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami ziemniaki, cebule podsmażoną na złoto, rybę, każdą warstwę posypujemy solą, pieprzem, goździkami, gałką i skrapiamy oliwą.

Pieczemy 30 min., po czym polewamy rozbełtanymi jajkami, posypujemy serem i tartą bułką, pieczemy jeszcze 10 min.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze