Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Najpierw należy rozgrzać piekarnik do temperatury ok 200 stopni. Ciasto francuskie wyłożyć na blasze (ja stosuję okrągłą, jak to tarty). Ciasto ponakłuwać widelcem - inaczej za mocno urośnie. Serek wymieszać z jajkami, pieprzem (można też posolić, jak ktoś woli bardziej słone).

Wszystko wlać na ciasto francuskie, posypać startym serem i zieleniną. Piec około 30 minut. Można tez najpierw podpiec spód, a dopiero potem wylać serek i ponownie włożyć do piekarnika. Danie podawać na gorąco, z zieloną sałatą.

Ciekawostka - we Francji zapracowane mamy podają to swoim dzieciom na kolację.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: