Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 1 kostka bulionu,
  • 400 g makaronu paccheri,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 posiekany ząbek czosnku,
  • 1 litr przecieru pomidorowego,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 posiekana cebula,
  • pół bakłażana,
  • pół czerwonej papryki,
  • pół cukinii pokrojonej w kostkę,
  • 100 g koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki posiekanej bazylii,
  • przyprawowa Oregano.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kostka bulionu,
  • 400 g makaronu paccheri,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 posiekany ząbek czosnku,
  • 1 litr przecieru pomidorowego,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 posiekana cebula,
  • pół bakłażana,
  • pół czerwonej papryki,
  • pół cukinii pokrojonej w kostkę,
  • 100 g koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki posiekanej bazylii,
  • przyprawowa Oregano.

Sposób przygotowania:

W dużym garnku zagotuj około 4 litry wody. Wrzuć kostkę Bulionu z oliwą z oliwek i ziołami, wymieszaj i gotuj minutę. Wrzuć makaron i gotuj około 11 minut, aż będzie al dente. Do garnka wlej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekany ząbek czosnku, a kiedy zacznie skwierczeć, zalej przecierem pomidorowym i smaż 3 minuty.

Dopraw solą i pieprzem. Wlej oliwę na patelnię, kiedy będzie gorąca wrzuć cebulę i wymieszaj. Dodaj bakłażana i smaż 2 minuty. Dodaj paprykę i smaż następne 2 minuty. Dodaj cukinię i smaż kolejne 5 minut, aż zmięknie. Przełóż wszystko do miski, dodaj twarożek i bazylię. Dopraw przyprawową Oregano oraz pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj i przełóż do rękawa cukierniczego.

Foremkę do zapiekania wysmaruj lekko oliwą. Wciśnij farsz z rękawa cukierniczego do ugotowanych i przestudzonych rurek makaronu i ułóż w foremce do zapiekania. Zalej wszystko sosem pomidorowym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 10 minut. Porcja na 4 osoby.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: