Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Oliwę i masło podgrzać w garnku o grubym dnie i delikatnie dusić cebulę przez ok. 30 minut. Posypać ją brązowym cukrem oraz czosnkiem i gotować, aż uzyska złotobrązowy kolor. Następnie dodać wywar i koniak, doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu kolejne 30 minut.

Bezpośrednio przed podaniem zupy podsmażyć grzanki bułki z jednej strony, następnie odwrócić na drugą stronę, posmarować musztardą i posypać tartym serem. Zapiec, aż cały ser się stopi i zbrązowieje. Nalać zupę do talerzy, na wierzchu umieścić grzankę i natychmiast podawać.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: