Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

ciasto tradycyjne jak na pierogi..

NADZIENIE:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

ciasto tradycyjne jak na pierogi..

NADZIENIE:

Sposób przygotowania:

Szpinak należy rozmrozić i gotować przez kilka minut wrzucajac na goraca wodę.Potem należy go odsączyc na durszlaku. Czosnek drobno posiekać,lekko posmażyc dodając odsączony szpinak. Dusić 10 minut stale mieszajac. Dodac przetyarty przez sito twaróg, jajko i doprawic sola i pieprzem, jesli masa zrobi się zbyt rzadka dodać troche bułki tartej. Tak przyrządzonym farszem nadziewać pierogi..
Równie dobrze takiego nadzienia można uzyc do pierożków ravioli..
Podawać polane masełkiem roztopionym na patelni oraz posypane obficie parmezanem:)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: