Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

Składniki:
1 kg mąki tortowej,
1 jajko całe,

Farsz:
5 dkg suszonych grzybków,
1 kg pieczarek,
2 cebule,
20 dkg sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąŻyczymy smacznego!
łyżka masła,
sól,
pieprz,
majeranek,
vegeta.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Składniki:
1 kg mąki tortowej,
1 jajko całe,

Farsz:
5 dkg suszonych grzybków,
1 kg pieczarek,
2 cebule,
20 dkg sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąŻyczymy smacznego!
łyżka masła,
sól,
pieprz,
majeranek,
vegeta.

Sposób przygotowania:

Mąką posypać stolnicę i wbić jajko, podlać trochę wrzątkiem i wyrabiać ciasto. Ciasto gotowe rozwałkować i wycinać koła szklanką jak do pierogów.

Do przygotowania farszu należy ugotować grzyby w wodzie, (po odsączeniu grzyby zostaw do ostudzenia, nie wylewaj wywaru, który się zrobił w czasie ich obgotowywania!) Pieczarki należy posiekać, a później podsmaż na maśle i dodać do nich posiekane, ostudzone grzyby plus cebulkę pokrojoną drobniutko i podsmażać wszytko razem. Kiedy wszytko razem będzie się już dusiło, podlewać należy co jakiś czas farsz wywarem z grzybów, który pozostał. Doprawiać należy wszytko wedle uznania przyprawami. Na końcu ścieramy ser do farszu.

Gotowy farsz należy małą łyżeczką nakładać na wycięte z ciasta krążki. Ciasto z farszem sklejamy jak pierożki i zawijamy różkami do wewnątrz i wrzucamy na wrzątek. Ugotowane najlepiej smakują z barszczem czerwonym.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: