Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Suflet z naleśników faszerowanych serem

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN



masa sufletowa:

  • 2 jajka;
  • 15 dag śmietany 18%;
  • szczypta gałki muszkatołowej;
  • sól;
  • 2 łyżki masła;
  • natka do posypania.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



masa sufletowa:

  • 2 jajka;
  • 15 dag śmietany 18%;
  • szczypta gałki muszkatołowej;
  • sól;
  • 2 łyżki masła;
  • natka do posypania.

Sposób przygotowania:

Ciasto naleśniki z pełnego ziarna delecta robię według wskazówek na opakowaniu i smażę. Przygotowuję farsz: ser ucieram z żółtkami, skórką cytrynową i przyprawami. Z białek ubijam sztywną pianę i delikatnie mieszam z masa serową. Robię masę sufletową: z białek ubijam sztywną pianę, łączę ze śmietana i żółtkami.

Przyprawiam solą i gałką muszkatołową. Okrągłą formę do pieczenia smaruję masłem i wykładam dno naleśnikami. Pozostałe naleśniki smaruję farszem, zwijam w rulony i przekrajam na cztery równe części, układam pionowo w formie, zalewam masa sufletową i piekę 35 minut w temperaturze 200 stopni. Podaję gorące, posypuję natką.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze