Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
  • kilka grubych plastrów ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!,
  • duża czerwona papryka,
  • cebula,
  • oliwa do smażenia,
  • sól,
  • pieprz do smaku,
  • kwiaty lawendy,
  • opcjonalnie białko do posmarowania ciasta.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
  • kilka grubych plastrów ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!,
  • duża czerwona papryka,
  • cebula,
  • oliwa do smażenia,
  • sól,
  • pieprz do smaku,
  • kwiaty lawendy,
  • opcjonalnie białko do posmarowania ciasta.

Sposób przygotowania:

Umyć i obrać paprykę i cebulę. Pokroić w kostkę, podsmażyć do miękkości na oliwie. Doprawić pieprzem i solą. Na gotowe ciasto francuskie nałożyć wystudzone warzywa, położyć na nie plastry sera, posypać kwiatami lawendy.

Zlepić dobrze boki ciasta, posmarować je z wierzchu białkiem lub oliwą. Położyć na papierze do pieczenia na blaszce. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut. Kroić na porcje, można podać z ketchupem lub sałatą.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: