Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 125 g kaszy kuskus,
  • 1/2 l wody,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 opakowanie serka AlmetteSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej,
  • szczypta suchej bazylii,
  • szczypta pieprzu,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • oliwa.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 125 g kaszy kuskus,
  • 1/2 l wody,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 opakowanie serka AlmetteSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej,
  • szczypta suchej bazylii,
  • szczypta pieprzu,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • oliwa.

Sposób przygotowania:

Zagotować 1/2 litra wody z solą. Dodać kaszę kuskus i gotować ok.5 min, aż zmięknie. Do przestudzonej kaszy dodać serek Almette, gałkę muszkatołową, bazylię i pieprz. Wszystko dokładnie połączyć. Uformować kotleciki, obtoczyć w jajku a następnie w sezamie lub bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze