Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

Ciasto:
  • 20 dag maki,
  • 15 dag masła,
  • 8 dag cukru,
  • 2 jaja, łyżeczka proszku do pieczenia.

Nadzienie:
  • 75 dag antonówki.

Masa serowa:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:
  • 20 dag maki,
  • 15 dag masła,
  • 8 dag cukru,
  • 2 jaja, łyżeczka proszku do pieczenia.

Nadzienie:
  • 75 dag antonówki.

Masa serowa:

Sposób przygotowania:

masło przeznaczone na ciasto utrzeć z cukrem puderm i jajami. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i utrzeć ciasto mikserem. Gotowe przełożyć do posypanej mąką tortownicy o śr. 28 cm uformować rant. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami, starannie wymieszac z budyniem, proszkiem do pieczenia, smietana i serem. Na końcu dokładnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Na cieście ułożyć obrane jabłka pokrojone w dośc cienkie połplasterki, na nich równą wartswą rozłozyć ser. Piec około godziny w temperaturze 170-180 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: