Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 100 PLN

Składniki na 12 porcji:



Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Składniki na 12 porcji:



Sposób przygotowania:

Wiśnie osącz na sitku. Masło utrzyj na puszystą masę z 5 łyżkami cukru i 2 jajkami, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj. Tortownicę wysmaruj masłem, wysyp tartą bułką, wlej ciasto. Pozostałe jajka ubij z żółtkami oraz resztą cukru na gładki kogel-mogel, dodaj ser i broszek budyniowy, wymieszaj na gładką masę. 10 wiśni odłóż do dekoracji, pozostałe układaj na cieście na przemian z masą serową. Wierzch posyp wiśniami. Piecz około 1 godz. w temp.175 stopni C.
Połowę czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, resztę zetrzyj na grubej tarce. Ostudzone ciasto posmaruj śmietaną ubitą z cukrem waniliowym, polej strużką rozpuszczonej czekolady. Udekoruj odłożonymi wiśniami i wiórkami czekoladowymi.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: