Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 1 duży bakłażan pokrojony wzdłuż na plastry o grubości około 5 mm
  • 2 łyżki oleju
  • 1 zgnieciony ząbek czosnku
  • płatki chili
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka cukru
  • olej do smażenia
  • ulubiony żółty serSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! pokrojony w słupki
  • listki naci kolendry
  • pokrojona w paseczki papryka marynowana

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 duży bakłażan pokrojony wzdłuż na plastry o grubości około 5 mm
  • 2 łyżki oleju
  • 1 zgnieciony ząbek czosnku
  • płatki chili
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka cukru
  • olej do smażenia
  • ulubiony żółty serSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! pokrojony w słupki
  • listki naci kolendry
  • pokrojona w paseczki papryka marynowana

Sposób przygotowania:

Wymieszać 2 łyżki oleju, czosnek, płatki chili (ilość wg smaku), ocet balsamiczny i marynatą tą posmarować plastry bakłażana, odłożyć na 90 minut w chłodne miejsce.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć krótko na nim plastry bakłażana, odkładać na ręcznik papierowy aby obsączyć z nadmiaru oleju. Na tak przygotowanych plastrach bakłażana ułożyć kilka listków kolendry lub pietruszki oraz grube słupki sera, zwinąć ciasno. Można w każdą porcję wbić wykałaczkę. Podawać lekko schłodzone.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: