Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 100 g rukoli
  • 2 czerwone papryki
  • 10 czarnych oliwek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1 jajo
  • 3 łyżki bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 sery CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 100 g rukoli
  • 2 czerwone papryki
  • 10 czarnych oliwek
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 1 jajo
  • 3 łyżki bułki tartej
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 sery CamembertSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!

Sposób przygotowania:

przyrządzanie: Paprykę umyć, przekroić na połówki, ułożyć na blasze skórką do góry i opiekać pod rozgrzanym grillem aż zbrązowieje skórka. Następnie nieco wystudzić i obrać ze skórki, pokroić na podłużne kawałki.Rukolę umyć i dokładnie osuszyć, a oliwki osączyć.

Ser maczać w rozmąconym jajku, następnie panierować w bułce tartej, mocno dociskając, aby panierka nie odeszła w trakcie smażenia. Smażyć na złoty kolor z obu stron, uważając, aby nie uszkodzić w momencie przekładania. Usmażony ser obłożyć kawałkami papryki, liśćmi rukoli, posypać oliwkami i polać sosem przygotowanym z oliwy, octu i odrobiny soli, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: