Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 2 liście sałaty lodowej,
  • 3 łodygi selera naciowego,
  • 2 średnie ogórki konserwowe,
  • 200g sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon BleuValbon BleuValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki siekanych drobno orzechów włoskich,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra,
  • 1 łyżka płynnego miodu,
  • sól i pieprz biały do smaku.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 liście sałaty lodowej,
  • 3 łodygi selera naciowego,
  • 2 średnie ogórki konserwowe,
  • 200g sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon BleuValbon BleuValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki siekanych drobno orzechów włoskich,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra,
  • 1 łyżka płynnego miodu,
  • sól i pieprz biały do smaku.

Sposób przygotowania:

Pokrój kruchą sałatę, ogórki, łodygi selera naciowego (listki odłóż do dekoracji), połowę sera w drobna kosteczkę (lub zapałkę). Włóż do miseczki, dodaj połowę orzechów, miód i oliwę. Ze środkowej części limonki wykrój 4 plasterki do dekoracji, z pozostałych części wyciśnij sok i dodaj do sałatki.

Wymieszaj wszystko dokładnie, dopraw solą i pieprzem do smaku. Odstaw na 15 minut, po czym wymieszaj jeszcze raz i wyłóż porcje na talerzyki. Posyp resztą orzechów, udekoruj półplasterkami limonki, listkami selera i paseczkami sera.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: