Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ryba zapiekana z pieczarkami i żółtym serem

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 50 dag filetów z ryby morskiej (dorsz, morszczuk lub inna)
  • 15 dag pieczarek( może być więcej)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szkl. gęstej śmietany
  • 3 łyżki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag filetów z ryby morskiej (dorsz, morszczuk lub inna)
  • 15 dag pieczarek( może być więcej)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szkl. gęstej śmietany
  • 3 łyżki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki i cebulę pokroić, przesmażyć na patelni, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć rybę ( uprzednio rozmrożoną i osuszoną. Piec w 200 st. ok. 20 minut. Masło rozetrzeć ze śmietaną, solą, pieprzem i serem. Zalać rybę, posypać bułką tartą i papryką. Zapiec.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: