Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Rolada z karkówki

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • na słono

  • > 100 PLN

  • 4 łyżki oleju z oliwek,
  • 1 drobno pokrojona cebula,
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku,
  • pokruszony liść laurowy,
  • 8 - 10 ziarenek kolendry,
  • 4 - 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 2 - 3 ząbków czosnku,
  • 3 - 4 ziarenek pieprzu czarnego,
  • pół łyżeczki soli morskiej,
  • 1.5 kg karkówki,
  • 30 dag boczku wędzonego,
  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • 2 średnie ogórki kiszone,
  • 20 dag pieczarek,
  • 1 kg ziemniaków,
  • ½ litra bulionu,
  • przyprawa do ziemniaków,
  • przyprawa do karkówki.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 łyżki oleju z oliwek,
  • 1 drobno pokrojona cebula,
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku,
  • pokruszony liść laurowy,
  • 8 - 10 ziarenek kolendry,
  • 4 - 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 2 - 3 ząbków czosnku,
  • 3 - 4 ziarenek pieprzu czarnego,
  • pół łyżeczki soli morskiej,
  • 1.5 kg karkówki,
  • 30 dag boczku wędzonego,
  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • 2 średnie ogórki kiszone,
  • 20 dag pieczarek,
  • 1 kg ziemniaków,
  • ½ litra bulionu,
  • przyprawa do ziemniaków,
  • przyprawa do karkówki.

Sposób przygotowania:

Karkówkę nacinać tak aby utworzył się duży płat mięsa. Natrzeć marynatą do mięs i pozostawić na noc w lodówce. Na rozłożony płat mięsa nałożyć plastry boczku i sera żółtego. Na to ułożyć pokrojone ogórki kiszone i pieczarki, a także cebulę pokrojoną w talarki. Wszystko oprószyć przyprawą do karkówki.

Mięso z farszem zwinąć ciasno w rulon. Zrolowane mięso związać nicią. Ułożyć na brytfannie, obłożyć ziemniakami pokrojonymi w ćwiartki. Ziemniaki oprószyć przyprawą do ziemniaków lub ziołami prowansalskimi. Całość zalać bulionem. Wstawić do gorącego piekarnika na około 1,5 godziny.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: