Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

  • 35 dag mąki
  • 25 dag margaryny
  • 25 dag chudego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego!
  • 12 łyżek cukru pudru
  • cukier puder
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka cynamonu
  • 6 słodkich jabłek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • mąka do podsypywania ciasta

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 35 dag mąki
  • 25 dag margaryny
  • 25 dag chudego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego!
  • 12 łyżek cukru pudru
  • cukier puder
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka cynamonu
  • 6 słodkich jabłek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • mąka do podsypywania ciasta

Sposób przygotowania:

twaróg zmielić trzy razy.z mąki,twarogu, margaryny i 10łyżek cukru i proszku zagnieść ciasto.jabłka obrać,pokroić na małe cząstki.w misce przygotować pokrojone jabłka które należy skropić sokiem cytrynowym i dobrze wymieszać z pozostałym cukrem pudrem i cynamonem.

Ciasto rozwałkować kroić w kwadraty i delikatnie zwilżyć każdy.nakładać na kwadraty cząstki jabłek i formować rogaliki.piec w nagrzanym do 200stopni piekarniku na blaszce posmarowanej olejem przez około 40minut a po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: