Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Do mąki dodać 4 jajka i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Gdyby było za twarde można dodać 2 łyżki wody. Przykryć i odstawić na 30 minut. Z dyni wykroić pestki i upiec do miękkości w piekarniku w 180 stopniach. Łyżką miąższ od skórki i rozgnieść go widelcem. Mieszamy go z serem Ricotta, żółtkiem, parmezanem, natką i bułką tartą. Doprawić przyprawami.

Ciasto rozwałkować na dwa prostokąty grubości 3mm. Na jednym prostokącie w odległości ok. 4cm ułożyć farsz. Ciasto wokół farszu wysmarować białkiem i przykryć drugim prostokątem. Nożem wyciąć prostokąty. Skleić ravioli widelcem jak pierogi. Rozsypać na oprószonym mąką blacie i zostawić na 1 godzinę. Wkładać do wrzątku.

Gotować na małym ogniu przez 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z sosem śmietanowym lub masłem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: