Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Pokrojone listki tymianku wsypujemy do miseczki, dodajemy ser ricotta, jajko i starty ser parmezan. Mieszamy dokładnie drewnianą łyżką. Miksujemy tuńczyka i dodajemy do masy serowej, doprawiamy solą i mieszamy.

Formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w bułce tarteji formujemy na kształt pulpeta. Na patelni z powłoką nieprzywierającą podgrzewamy 2 łyżki oliwy i smażymy 10 minut, aż nabiorą złotego koloru.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: