Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Ciasto:



Nadzienie:

  • 10dkg sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon BleuValbon BleuValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • 10 dkg sera twarogowego tłustego,
  • 10 dkg masła,
  • łyżka posiekanej zieleniny.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:



Nadzienie:

  • 10dkg sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon BleuValbon BleuValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • 10 dkg sera twarogowego tłustego,
  • 10 dkg masła,
  • łyżka posiekanej zieleniny.

Sposób przygotowania:

Zagotować szklankę wody z tłuszczem, odrobina soli i utartej gałki muszkatołowej. Do wrzątku wsypać od razu całą ilość mąki mieszając, by nie porobiły się grudki. Do gorącej masy włożyć topione serki i 1 jako, mieszać na małym ogniu, aż ciasto będzie gładkie.

Następnie odstawić ciasto do ostygnięcia. Do ostudzonej masy dodać jajko, wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Na posmarowaną blachę kłaść łyżeczką małe porcje ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut, nie otwierając piekarnika przez pierwsze 15 minut.

Nadzienie:
Ser Rokpol, Ser Twarogowy i masło rozetrzeć na gładka masę, dodać sól i posiekaną zieleninę. Upieczone ptysie nadkroić i nałożyć nadzienie!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: