Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 40 dag piersi z kurczaka lub indyka
  • 25 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 1 cebula
  • 3-4 jaj
  • kapeczek koperku
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • szczypta soli i pieprzu
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • curry

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag piersi z kurczaka lub indyka
  • 25 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 1 cebula
  • 3-4 jaj
  • kapeczek koperku
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • szczypta soli i pieprzu
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • curry

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, przekroić wzdłuż, by powstały cienkie płaty. Pokroić w kostkę. Obrać i umyć cebulę, pokroić ją w drobną kostkę. Koperek umyć, drobno posiekać. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mięso, ser, cebulę oraz koperek włożyć do miski.

Posypać mąką ziemniaczaną, wymieszać z jajkami i przyprawami. Odstawić na około godzinę. Smażyć na złoty kolor, formując małe placki. Potrawa doskonale nadaje się na przystawkę, zarówno na zimno i ciepło. Wspaniale też smakuje z ryżem i surówkami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: