Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, przekroić wzdłuż, by powstały cienkie płaty. Pokroić w kostkę. Obrać i umyć cebulę, pokroić ją w drobną kostkę. Koperek umyć, drobno posiekać. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mięso, ser, cebulę oraz koperek włożyć do miski.

Posypać mąką ziemniaczaną, wymieszać z jajkami i przyprawami. Odstawić na około godzinę. Smażyć na złoty kolor, formując małe placki. Potrawa doskonale nadaje się na przystawkę, zarówno na zimno i ciepło. Wspaniale też smakuje z ryżem i surówkami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: