Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Piersi w plastrach

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Podwójne filety przeciąć na pół, odciąć luźne płaty spod spodu, pojedyńcze filety przeciąć z grubości na pół od zewnętrznej strony do miejsca gdzie znajdowała się chrząstka łącząca - naciąć ale nie do końca, rozłożyć i lekko ostrożnie roztłuc na dość cienki płat. Uważać żeby nie rozerwać środka. Jeśli mięso się klei zwilżyć wodą. Można też rozbijać przez woreczek foliowy.

Na roztłuczony płat mięsa położyć kilka skrawków masła - niewiele, posolić, posypać lekko przyprawą do kurczaka (przypraw niewiele bo szynka i ser też doda smaku) położyć plaster szynki mniejszy niż powierzchnia mięsa, na połowie szynki ułożyć gruby plaster sera.
Całość ostrożnie złożyć na pół, docisnąć całość, obtoczyć w rozmąconym jajku z przyprawami i w bułce tartej.

Mięso doskonale się trzyma - nie ma obawy że coś się rozleci w smażeniu. Na patelni można dodatkowo przycisnąć po bokach - nie naciskać na środek! Obsmazać krótko na złoto z obu stron.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: