Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Rozmrozić ciasto francuskie, namoczyć soczewicę na ok 2 godziny. Ugotować soczewicę, zasmażyć cebulkę na złoto, następnie przekręcić przez maszynkę: soczewicę, ziemniaka i cebulkę. Dodać przyprawy: sól, pieprz, czosnek, ulubione zioła - wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na niewielkie kwadraty, na każdy kawałek nakładać farsz z soczewicy następnie posypać startym serem i zawijać według upodobań. Ja zwijam w ruloniki, sklejam w trójkąty i lepię pierożki. Rozgrzać piekarnik 220 stopni, układać pierożki na blaszce pokrytej pergaminem lub papierem do pieczenia i każdy posmarować roztrzepanym jajkiem. piec ok. 20 minut aż zrumienią się na złoto. Uwaga: pierożki są dość długo gorące, można się poparzyć w język. Ciasto francuskie świetnie trzyma temperaturę.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: