Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Ciasto na pierogi:

  • mąka,
  • jajko,
  • woda.


Farsz:

  • pół kilo mięsa mielonego,
  • jeden woreczek ryżu 100 g,
  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • pieprz,
  • cebula,
  • bułka tarta,
  • 2 łyżki oleju,
  • 10 dag margaryny.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto na pierogi:

  • mąka,
  • jajko,
  • woda.


Farsz:

  • pół kilo mięsa mielonego,
  • jeden woreczek ryżu 100 g,
  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • pieprz,
  • cebula,
  • bułka tarta,
  • 2 łyżki oleju,
  • 10 dag margaryny.

Sposób przygotowania:

Z około trzech szklanek mąki i jajka z dodatkiem wody zagnieść ciasto na pierogi i rozwałkować na 2 mm placek. Wyciąć krążki jak zazwyczaj się robi.

Farsz:
Cebulę podsmażyć pokrojoną w kostkę na oleju. Dodać mięso mielone i margarynę poddusić i rozdrabniać widelcem. Kiedy będzie podpieczone wsypać wcześniej ugotowany ryż z torebki. Doprawić pieprzem, kucharkiem i wymieszać. Kiedy konsystencja będzie zbyt rzadka z nadmiaru tłuszczu z mięsa, należy wsypać bułkę tartą wedle uznania.

Na koniec wsypujemy starty żółty ser i mieszamy. Gdy wszystko nam się połączy zdejmujemy z ognia i studzimy. Na wycięte krążki nakładamy farsz i zlepiamy jak normalne, zwyczajne pierogi. Gotujemy we wrzątku 4 minuty od wypłynięcia, polewamy przed podaniem roztopionym masełkiem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: