Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ziemniaki, pozostawione w mundurkach, dokładnie przemywamy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200° C. Zapiekamy ok. pół godziny. W tym czasie przygotowujemy farsz serowy do ziemniaków. Drobno pokrojoną paprykę łączymy z fetą. Dodajemy sprasowany czosnek i majonez.

Przyprawiamy. Osobno przygotowujemy sałatę z kapustą. Umyte liście kroimy na małe cząstki. Dodajemy do nich szczypiorek. Upieczone ziemniaki rozcinamy na pół, ale tak, by połówki nadal się łączyły. Do środka wkładamy przygotowany farsz z serem Feta. Wierch posypujemy liśćmi sałaty i kapusty oraz szczypiorkiem.

Do faszerowanych pieczonych ziemniaków można dodać także rzodkiewkę i kukurydzę.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: