Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Pieczarki umyj i oderwij nóżki, posmaruj grzyby oliwą. Ricotta wymieszaj z pesto, dodaj zmielony czosnek, przypraw pieprzem i solą. Nałóż farsz do pieczarek i posyp parmezanem.Zapiekaj grzyby 20 min. Przed podaniem udekoruj natką.

Pieczarki smakują wyśmienicie także z farszem z Mascarpone lub ze startym Oscypkiem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze