Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • płat ciasta francuskiego,
  • 2 serki CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Z pieczarkamiSer topiony Z pieczarkamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 1 cebulka,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
  • gałązki pietruszki do dekoracji,
  • pieprz i sól do smaku,
  • tłuszcz do smarowania foremek.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • płat ciasta francuskiego,
  • 2 serki CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CamembertSer topiony CamembertSer topiony Z pieczarkamiSer topiony Z pieczarkamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 1/2 kg pieczarek,
  • 1 cebulka,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
  • gałązki pietruszki do dekoracji,
  • pieprz i sól do smaku,
  • tłuszcz do smarowania foremek.

Sposób przygotowania:

Foremki na babeczki przesmaruj tłuszczem a następnie wylep ciastem francuskim i upiecz na złoty kolor (wg instrukcji piekarnika). Zeszklij poszatkowaną niewielką cebulkę na maśle, dodaj oczyszczone i pokrojone drobniutko pieczarki - smaż je do chwili, aż odparują cała wodę.

Dopraw solą i pieprzem, dodaj natkę i zdejmij z ognia. Lekko przestudź po czym do jeszcze ciepłych grzybów dodaj serki. Po wymieszaniu napełniaj masa grzybowo-serową babeczki z ciasta francuskiego, udekoruj listkami pietruszki. Podawaj do czystego barszczu lub bulionu.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: