Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 4 zielone papryki,
  • 15 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 1-2 jaja (ugotowane na twardo),
  • sól,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 szklanki bulionu,
  • masło do posmarowania naczynia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 zielone papryki,
  • 15 dag sera GoudaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 1-2 jaja (ugotowane na twardo),
  • sól,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 szklanki bulionu,
  • masło do posmarowania naczynia.

Sposób przygotowania:

Paprykę umyć, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem. Utrzeć ser, zalać śmietaną i podgrzewać na bardzo małym ogniu, nieprzerwanie mieszając i nie dopuszczając do zagotowania. Drobno posiekaną cebulę lekko zezłocić na maśle. Jaja drobno posiekać. Oba składniki dodać do jednolitej masy serowej i osolić. Dokładnie wymieszać, ostudzić i gdy masa zgęstnieje nakładać ją do środka papryki.

Koncentrat pomidorowy rozprowadzić gorącym bulionem. Nadzianą paprykę ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem z koncentratem pomidorowy i dusić na bardzo małym ogniu około 20 - 25 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: