Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 400 g sera OscypekSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 2 jajka,
  • ½ szklanki mąki,
  • 1 szklanka pikantnej bułki tartej,
  • Oliwa do smażenia,
  • 150 g żurawiny,
  • 100 ml czerwonego wina,
  • Mieszanka świeżych sałat,
  • 100 ml sosu vinaigrette,
  • 4 gruszki z kompotu.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 400 g sera OscypekSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 2 jajka,
  • ½ szklanki mąki,
  • 1 szklanka pikantnej bułki tartej,
  • Oliwa do smażenia,
  • 150 g żurawiny,
  • 100 ml czerwonego wina,
  • Mieszanka świeżych sałat,
  • 100 ml sosu vinaigrette,
  • 4 gruszki z kompotu.

Sposób przygotowania:

Oscypek pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster sera oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i panierować dwukrotnie w pikantnej bułce tartej. Każdy krążek usmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Chrupiące plastry Oscypka podawać ze świeżymi sałatami skropionymi sosem vinaigrette, żurawiną połączoną z czerwonym winem i gruszką.
Edytuj przepis

Poznaj ser użyty w przepisie:

Oscypek
Oscypek to polski sprężysty, twardy, wędzony ser w kształcie dwustronnego stożka. Jego środkowa najszersza część jest walcowata i zdobiona wzorami, charakterystycznymi dla regionu...

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: