Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 100 PLN

  • 1 galaretka malinowa,
  • 1 galaretka brzoskwiniowa,
  • 0,5 l śmietany 30%,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • 3 serki homogenizowaneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!, (waniliowe lub śmietankowe)
  • 10-15 biszkoptów,
  • puszka brzoskwiń w syropie.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 galaretka malinowa,
  • 1 galaretka brzoskwiniowa,
  • 0,5 l śmietany 30%,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • 3 serki homogenizowaneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!, (waniliowe lub śmietankowe)
  • 10-15 biszkoptów,
  • puszka brzoskwiń w syropie.

Sposób przygotowania:

Dno tortownicy (o średnicy 22 cm) wyłóż biszkoptami. Galaretkę malinową rozpuść w szklance gorącej wody, ostudź. Kiedy zacznie tężeć, wymieszaj z serkami homogenizowanymi. Połowę brzoskwiń pokrój w kostkę, dodaj do masy serowej, wymieszaj, wyłóż na biszkopty. Schładzaj w lodówce około 20 minut.

W połowie szklanki gorącej wody rozpuść żelatynę, ostudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj żelatynę, wymieszaj i wylej na masę serową. Pozostałe brzoskwinie pokrój na paski, rozłóż na masie śmietanowej. Przygotuj galaretkę brzoskwiniową i poczekaj, aż zacznie tężeć. Zalej nią brzoskwinie. włóż do lodówki na około 30 min.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: