Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

Ciasto:

  • 1 szklanka mąki,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 2 sztuki jajek,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól.

Nadzienie:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:

  • 1 szklanka mąki,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 2 sztuki jajek,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól.

Nadzienie:

Sposób przygotowania:

Przygotowanie ciasta:
Mąkę, mleko, 1 szklankę wody, jajka i sól zmiksować i odstawić na 30 min. Następnie wlać do ciasta olej i wymieszać. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany; jeżeli jest zbyt gęste dolać trochę wody. Na mocno rozgrzanej teflonowej patelni rozprowadzać równomiernie cienką warstwę cista i smażyć naleśniki z obu stron.

Przygotowanie nadzienia:
Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach i połączyć z natką oraz ziołami. Pieczarki pokroić na kawałki, podsmażć na oleju, ostudzić i wymieszać ze startym serem. Naleśniki posypać serem z pieczarkami i zieleninami, złożyć w kopertę. Panierować w lekko roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano. Do startego sera można dodać 1 ząbek czosnku roztarty ze szczyptą soli. Podawać gorące.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: