Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1 puszka czerwonej fasoli (20dag),
  • po 1 czerwonej i zielonej papryce,
  • 1 cebula,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 40 dag mięsa mielonego,
  • 15 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól, pieprz,
  • przyprawa do dań meksykańskich.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 puszka czerwonej fasoli (20dag),
  • po 1 czerwonej i zielonej papryce,
  • 1 cebula,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 40 dag mięsa mielonego,
  • 15 dag żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól, pieprz,
  • przyprawa do dań meksykańskich.

Sposób przygotowania:

Fasolę osączyć z zalewy na sitku, przelać zimną wodą. Papryki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Seler naciowy opłukać, pokroić w krążki. Cebulę obrać, posiekać. Ser żółty zetrzeć. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mielone mięso, smażyć 5-10 minut. Dodać cebulę i paprykę, wymieszać i chwilę smażyć razem. Dorzucić fasolę i seler naciowy. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą.

2/3 sera żółtego dodać do farszu na patelni, wymieszać. Z przygotowanego ciasta usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Na każdym rozsmarować porcję farszu, zwinąć. Naleśniki ułożyć w posmarowanej masłem brytfance, posypać resztą startego sera. Zapiekać 20 minut w temp. 180 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze