Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 2 duże selery
  • 0,5 litr Bulionu
  • Paczka sera topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerGouda Smaki z warzywamiGouda Smaki z warzywamiSer topiony SortettSer topiony SortettŻyczymy smacznego! ostrego (może być CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony TercettSer topiony TercettSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiŻyczymy smacznego!)
  • Mięso z homara ugotowane, lub z puszki.
  • 5 krewetek królewskich ugotowanych
  • 1 puszka mięsa z kraba
  • Szczypta papryki proszkowanej
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Szczypta pieprzu cayenne
  • 1 bochenek chrupiącego chleba, pokrojonego w kostkę do moczenia w fondue

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 duże selery
  • 0,5 litr Bulionu
  • Paczka sera topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerGouda Smaki z warzywamiGouda Smaki z warzywamiSer topiony SortettSer topiony SortettŻyczymy smacznego! ostrego (może być CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony TercettSer topiony TercettSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiŻyczymy smacznego!)
  • Mięso z homara ugotowane, lub z puszki.
  • 5 krewetek królewskich ugotowanych
  • 1 puszka mięsa z kraba
  • Szczypta papryki proszkowanej
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Szczypta pieprzu cayenne
  • 1 bochenek chrupiącego chleba, pokrojonego w kostkę do moczenia w fondue

Sposób przygotowania:

Przygotować krem z selerów - ugotować bulion( może być z kostki rosołowej) razem z selerami i zmiksować do uzyskania kremu. Przyprawić delikatnie, wedle uznania. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, włożyć do wysmarowanego masełkiem naczynia żaroodpornego.

Wstawić do kombiwaru lub podgrzewacza na 2 godziny, na program gotujący, do momentu aż składniki się nie połączą, a ser rozpuści. Do gotowego fondue dodajemy kawałki chlebka.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: