Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Mintaj zapiekany z podgrzybkami

Dodany , autor Pyza

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 30 dkg podgrzybków,
  • około 0,5 kg filetów z mintaja,
  • biała cześć średniego pora,
  • 1 strąk czerwonej papryki,
  • 1 opakowania 150g serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąŻyczymy smacznego!,
  • 3-4 łyżki śmietanki 30%,
  • około 1,5 szklanki mleka,
  • 2 łyżki masła,
  • 3 łyżki mąki pszennej,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 3-4 łyżki oleju,
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku,
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku,
  • do smaku: sól i pieprz mielony,

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dkg podgrzybków,
  • około 0,5 kg filetów z mintaja,
  • biała cześć średniego pora,
  • 1 strąk czerwonej papryki,
  • 1 opakowania 150g serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąSer topiony Ze szczypiorkiem i cebulkąŻyczymy smacznego!,
  • 3-4 łyżki śmietanki 30%,
  • około 1,5 szklanki mleka,
  • 2 łyżki masła,
  • 3 łyżki mąki pszennej,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 3-4 łyżki oleju,
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku,
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku,
  • do smaku: sól i pieprz mielony,

Sposób przygotowania:

Filety opłukać (zamrożone też, ale nie trzeba całkiem rozmrażać), zalać mlekiem i odstawić do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Grzyby oczyścić dokładnie, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę. Pora przekroić wzdłuż na pół, wypłukać, pokroić w cienkie półplasterki. Następnie rybę wyjąć z mleka, osączyć dokładnie na ręcznikach papierowych i skropić sokiem cytrynowym, oprószyć solą, tymiankiem i panierować w mące. Kłaść na patelnię z bardzo rozgrzanym olejem i smażyć na silnym ogniu do zrumienienia z obu stron.

Po usmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć przez 3-5 min. grzyby. Kiedy nieco zmiękną dodać pora, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć na rybę. Serek wymieszać z posiekaną papryką i połową koperku, doprawić nieco solą i pieprzem i wyłożyć/wylać na wierzch potrawy, rozprowadzić delikatnie. Zapiekać 20-30 min. w temp. 180 st. C. Przed podaniem posypać resztą koperku.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: