Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Mielone z żółtym serem

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • około 40 dag mięsa mielonego
  • 1 bułka
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • b.tarta
  • pieprz czarny, przyprawa typu vegeta, majeranek
  • olej do smażenia
  • ok 15 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • puree ziemniaczane: ok 1 kg ziemniaków, łyżka przyprawy typu vegeta
  • 2 łyżki masła,
  • 3- 4 łyżki gęstej śmietany

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • około 40 dag mięsa mielonego
  • 1 bułka
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • b.tarta
  • pieprz czarny, przyprawa typu vegeta, majeranek
  • olej do smażenia
  • ok 15 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • puree ziemniaczane: ok 1 kg ziemniaków, łyżka przyprawy typu vegeta
  • 2 łyżki masła,
  • 3- 4 łyżki gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

1. Bułkę namoczyć w wodzie. Obrać ziemniaki,pokroić i ugotować. Natkę pietruszki poszatkować.Ser żółty pokroić na grube plastry a potem w słupki (takie jak frytki). Bułkę odsączamy z wody i przepuszczamy przez maszynke do mielenia mięsa. To samo robimy z obraną cebulą.

2. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, poszatkowaną natkę, przyprawy oraz zmieloną cebulę i bułkę (w razie potrzeby dodajemy jeszcze trochę bułki tartej). Całość dobrze mieszamy.

3. Każdy słupek sera kładziemy na porcji mięsa i robimy kotlety tak, aby ser znalazł się w środku.Panierujemy z obu stron w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

4. Ugotowane ziemniaki odcedzamy. Dodajemy przyprawę, masło i śmietanę. Dokładnie tłuczemy w garnku na gładką masę. Podajemy z kotletami i jarzyną.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: