Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Makaron zapiekany z roztopionym parmezanem

Dodany , autor Potrawa

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 40 dkg makaronu /świderki, nitki, rurki/,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki białego wina,
  • szklanka śmietany,
  • 40 dkg ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • sól i pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dkg makaronu /świderki, nitki, rurki/,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki białego wina,
  • szklanka śmietany,
  • 40 dkg ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Do garnka wlać wino. Dodać nieobrany czosnek. Odparować 1/2 płynu. Połączyć ze śmietanką i jeszcze troszkę odparować. Ser pokroić na małe kawałki. Ułożyć w naczyniu i wlać odparowany płyn. Doprawić solą i pieprzem i rozpuścić, mieszając drewnianą łyżką. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.

Makaron ugotować w osolonej wodzie ok. 2 min. Odcedzić i podgrzać z roztopionym parmezanem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać startym parmezanem, wstawić do piekarnika pod grill i zarumienić.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze