Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 20 g oliwy,
  • 250 g cebuli,
  • 1 seler,
  • 250 g grzybów,
  • 200 g szpinaku,
  • 1 bakłażan pokrojony w plastry,
  • 2 puszki pomidorów,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • sól,
  • czosnek
  • 150 g podgotowanych płatów lasani,
  • 200 g jogurtu,
  • 100 g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • pół łyżeczki gorczycy,
  • szczypta pieprzu ziołowego.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 g oliwy,
  • 250 g cebuli,
  • 1 seler,
  • 250 g grzybów,
  • 200 g szpinaku,
  • 1 bakłażan pokrojony w plastry,
  • 2 puszki pomidorów,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • sól,
  • czosnek
  • 150 g podgotowanych płatów lasani,
  • 200 g jogurtu,
  • 100 g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • pół łyżeczki gorczycy,
  • szczypta pieprzu ziołowego.

Sposób przygotowania:

Szpinak posiekać. Cebule zeszklić na oliwie. Oprószyć łyżką mąki lekko zasmażyć nie rumieniąc. Dodać szpinak i bazylię. Wlać kilka łyżek mleka. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i seler. Gotować 5 minut. Dodać grzyby i bakłażan. Gotować 5 minut. Dodać pomidory i doprowadzić do wrzenia. Dodać liść laurowy, cukier, sól i pieprz, czosnek.

Gotować (bez przykrycia) na silnym ogniu 20 minut. Połowę mieszanki warzywnej przelać do żaroodpornego naczynia o pojemności 2 l. Przykryć warstwą płatów lasagne. Układać na przemian. Jogurt wymieszać z gorczycą, pieprzem, solą, i sera. Posmarować lasagne mieszanką. Posypać serem i piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze